Eerst en vooral, wanneer ga je best kijken voor een trouwjurk? Negen maanden op voorhand is zeker niet te vroeg. Hou er rekening mee om tijdig een afspraak te maken, zeker wanneer je enkel in het weekend kan langs gaan. De nieuwe collecties verschijnen in oktober in de winkels. Heb je minder tijd, vraag dan in de winkel zeker naar modellen met een korte levertijd.⁠

Denk op voorhand al eens na over de vorm en stijl die je graag ziet. Pinterest kan hier een goede bron zijn. Dit is niet noodzakelijk. De verkoopsters in de winkel helpen je graag verder. Zo was mijn informatie “Een simpele rok, maar niet strak en een mooie rug liefst met kant”. Alleen daarvan is de verkoopster van de 3de winkel die we bezochten de perfecte jurk gaan halen.⁠

Dat brengt mij bij het volgende, je moet niet jouw trouwjurk in de eerste winkel vinden. Eens je de perfecte jurk aan hebt, dan voel je het gewoon. Nu vraag je je af of dit echt zo is? Toen de verkoopster van de 3de winkel de jurk bovenhaalde had ik al een vermoeden. Toen ik de jurk aandeed, wauw-gevoel, check! ⁠💛

Je kan ook een trouwjurk op maat laten maken bij een ontwerpster. Hier kan je veel meer personalisatie en aanpassingen laten uitvoeren dan in een boetiek.⁠

Omring je tijdens het passen ook met mensen waar je je goed bij voelt, vriendinnen of de mama. Vergeet niet dat het belangrijkste is hoe jij je voelt in de jurk. Deel dus eerst jouw mening, alvorens de anderen hun mening geven. Je kan ook in je eentje gaan om eerst een aantal jurken te passen als je hier een beter gevoel bij hebt. All is possible!⁠

Belangrijk, neem je jouw dochter van 3 jaar mee tijdens de pasbeurten, geef haar dan geen koek als afleiding. Witte jurken kunnen hier niet goed mee om.⁠ En oja, dit kleed is nooit naar de droogkuis gegaan.