Trouwfeest in een tent?
6 tips voor een onvergetelijke outdoor wedding!

Overwegen jullie je trouwfeest te organiseren in een tent? Geweldig idee!
Samen met Salino schreven we 6 onmisbare tips voor een meer-dan-geslaagd trouwfeest in een sfeervolle tent.

Tip 1: Kies de juiste tent voor je trouwfeest

Misschien hebben jullie al een droomtent in gedachten. Een wijde stretchtent met prachtig uitgespreide zeilen, een sailcloth tent waar het daglicht lieflijk doorheen stroomt of een stretchtent met een vrij gevoel. Misschien nog belangrijker dan het type tent, is de oppervlakte van de tent. Je wilt namelijk verzekeren dat alles en iedereen op een comfortabele manier in de tent past. Daarvoor heb je waarschijnlijk meer plek nodig dan je aanvankelijk dacht. Houd rekening met…

– De wedding party: jij, je partner en alle gasten.
– De eventleveranciers en hun materialen: van de ovens van de cateraar tot de draaitafel van je DJ.
– Eettafels, stoelen en ander meubilair.
– De dansvloer, de opstelling voor de ceremonie, en andere onmisbare feestelementen.
– Voldoende vrije ruimte zodat iedereen zich comfortabel kan verplaatsen.

Zit het weer wat tegen? Dan kan iedereen gezellig samen in de tent(en) zitten – zonder in te boeten op bewegingsvrijheid. Trouwen jullie op een zonnige dag? Dan vindt iedereen de nodige verkoeling. Een licht briesje en zachtjes wapperende tentzeilen erbij, en het plaatje is compleet!

Tip 2: Deel de tent gezellig in met wandelpaden en terrasjes

Bij de tentleverancier vind je veel meer dan alleen tentzeilen. Met een mix van tentvloeren van verschillende afmetingen en formaten creëer je gezellige terrasjes en handige wandelpaden. Gasten met hakken hoeven zo niet over hobbelig gras te paraderen, en niemand hoeft in te zitten modderige kostuumschoenen. Enkele routes die je zeker van een wandelpad wilt voorzien:

– Tussen parking en tent
– Richting en rondom het buffet en de eetzones
– Tussen tent en sanitair

Bonustip: Voorzie ook op de wandelpaden en rond de parking voldoende verlichting.

Tip 3: Let op de zon en de oriëntatie van de tent

Eentje die je gemakkelijk over het hoofd zou zien: in welke richting zet je de tent? Om dat te bepalen, ga je best een jaar op voorhand al eens naar de trouwlocatie kijken. Zo krijg je een goed beeld van de stand van de zon op jullie trouwdag.

Vermijd dat jullie tijdens de ceremonie en het diner in volle zon zitten. Met een mix van natuurlijke schaduw (bedankt, bomen!) en tactisch geplaatste tentzeilen, zorg je dat iedereen de hele dag door comfortabel blijft.

 

Tip 4: En toen was er licht

Met de juiste sfeerverlichting tover je de tent om in een romantische, gezellige en feestelijke ruimte.

Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting. Op die manier kun je tijdens het diner voldoende verlichting voorzien om die heerlijke gerechtjes van je cateraar mooi in de kijker te zetten. Nadien zet je de verlichting wat zachter: het geheime ingrediënt voor een onvergetelijk dansfeest – en een buitenkansje om samen eens letterlijk de tent op stelten te zetten!

Tip 5: Vergeet de praktische kant van de zaak niet

Je zou het zo vergeten, maar ook op je trouwdag is er nood aan zaken als water en elektriciteit. De ultieme tip? Ga niet zelf aan de slag met water- en stroomvoorzieningen. Met een professional onder de arm verzeker je niet enkel dat in alle noden voorzien wordt, maar ook dat dat veilig en efficiënt gebeurt.

Enkele dingen die je niet over het hoofd mag zien:

  • Scherm elektriciteitspunten goed af tegen de regen. Logisch, maar veiligheid eerst!
  • Huur een generator met een voldoende groot vermogen. Laat een specialist je adviseren over het nodige vermogen.
  • Voorzie aparte stroomkringen voor aparte feestelementen. De ovens van de cateraar sluit je bijvoorbeeld niet aan op de stroomkring van de muziekinstallatie.

Tip 6: Doe het niet alleen!

Een laatste gouden tip: begin niet alleen aan de voorbereidingen. Er komt heel wat kijken bij trouwen in een tent. Wie trouwt in een feestzaal, mag vaak rekenen op de professionele begeleiding van de locatiemanager. Met een outdoor huwelijk in een feesttent komt zulke begeleiding eens te meer van pas.

Met Elle Weddings aan je zijde geniet je gegarandeerd van een onvergetelijk feest en houden jullie je enkel bezig met de leuke aspecten van de organisatie. Zo kunnen jullie je focussen op wat er echt toe doet: de juiste bruidstaart kiezen. Grapje: op elkaar, natuurlijk.

Wil je graag samenwerken?

Contact

Sla op jouw trouwfeest geen stappen over. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg gratis je handige ToDo Checklist.


Privacy Preference Center