Wanneer je start met de indeling van jullie trouwdag, zal je waarschijnlijk op een paar praktische zaken stuiten. Eentje hiervan is de aankomst van de gasten op de locatie. De intieme kring zal je misschien al verwend hebben met een lekkere lunch. Een groot deel van de gasten komt waarschijnlijk pas bij de start van de ceremonie. Zet het start uur op jouw uitnodiging een half uurtje vroeger. We kennen allemaal wel iemand die zelfs met een half uurtje reserve nog te laat zal komen.⁠

Wil jij graag het ‘wauw’ effect waar je gasten jou voor de eerste keer zien wanneer de muziek begint en je naar voor wandelt? Dan zal je bij de aankomst van de gasten op de locatie je met je partner ergens moeten verstoppen. Ook wel fijn, een intiem momentje met 2. Zorg er wel voor dat iemand de gasten verwelkomt. Dit kan jouw weddingplanner zijn, iemand van de locatie of een ceremoniemeester. Sommige gasten hebben een eindje gereden, een lekker fris drankje bij aankomst kan dus zeker smaken. Dit hoeft daarom geen alcohol te zijn. Denk hier eens over na, anders hebben jouw gasten het eerste 1,5u geen drankje gezien. Wat ik persoonlijk het nadeel vind aan deze grootse entree is de wachtrij van gasten nadien. Iedereen wilt je feliciteren, dit leidt al snel tot een rij van gasten. Het eerste half uur van de receptie ben je dus volop aan het zoenen (als we dit ooit terug mogen).⁠

Je hebt ook nog een andere mogelijkheid, je verwelkomt de gasten voor de aanvang van de ceremonie. Hier kan je een beetje de wachtrij van gasten vermijden. Iedereen komt op andere tijdstippen aan. Je kan een praatje maken, hun een welkomstdrankje aanbieden en zo is de eerste ‘rush’ van zoenen en knuffelen wat meer relax. Natuurlijk willen ze jullie na de ceremonie ook nog feliciteren, dus misschien krijg je dubbele zoenen en knuffels (whoop whoop!)⁠

Vergeet ook zeker je ouders niet te betrekken bij deze verwelkoming en felicitaties. Zij lopen die dag op wolken, zo trots op hun kinderen.