Eén van mijn favoriete delen van een trouwfeest, het eten! Heerlijke hapjes en gerechtjes om je vingers van af te likken, yes please! ⁠

Of dit even belangrijk is voor jullie, is een vraag die je jezelf moet stellen. Je kan het eten op je trouwfeest in verschillende stijlen en bijhorende budgetten voorzien. Hecht je super veel waarde aan gezellig en lekker tafelen, kies dan ook voor een cateraar die dit kan waarmaken. Loop je zelf liever rond, dan bestaan hier ook verschillende formules voor. Bij sommige locaties is de cateraar onderdeel van de offerte en dien je enkel nog een keuze te maken in de menu of stijl van eten. ⁠

Ik som voor jullie een aantal mogelijkheden en aandachtspunten op:⁠

  • Foodtrucks creëren een losse sfeer waar gasten eten halen wanneer ze willen en staan of zitten waar ze willen. Zorg er dan ook voor dat je locatie hier op voorzien is en gezellige hoekjes heeft om te zitten. ⁠
  • Een buffet is al lang zo stijf niet meer. Er zijn veel cateraars die leuke en lekkere BBQ of Italiaanse buffetten aanbieden. Denk er even bij na hoe je dit vlot laat verlopen aan het buffet zelf.⁠
  • Wil je liever dat jouw gasten blijven zitten en het eten naar de tafels wordt gebracht? Zorg er dan voor dat de tafels gezellig zijn aangekleed. De gasten blijven daar toch een paar uur zitten, geef ze voldoende om te bekijken en bewonderen. ⁠
  • Een leuke variant op deze laatste is food sharing. Het eten wordt dan in het midden van de tafel geplaatst en de gasten kunnen nemen wat ze willen. Ook súper gezellig. Voorzie voldoende plaats in het midden van de tafels. De aankleding zal hier dus op aangepast moeten worden.⁠

Je leest het, zelfs bij het kiezen van een cateraar komen weer veel keuzes en vragen kijken. Eigenlijk is een trouwfeest een ontdekkingstocht naar jezelf. ⁠

Hopelijk komen jullie smaken goed overeen!