O jee, de gastenlijst. Dit zorgt bij sommige koppels voor onnodige stress. Onnodig, inderdaad. Het klinkt misschien cliché, maar het is jullie trouwdag. Jullie gaan hier het vaakst aan terug denken. Liefst doe je dit dan met een goed gevoel over wie er wel en niet bij was.⁠

Maar goed gastenlijst, heel belangrijk want als je een locatie wilt vast leggen, heb je een beeld nodig van het aantal gasten dat je verwacht. Ook voor het budget is de gastenlijst bepalend. Een diner voorzien voor 20 personen of 200 personen is money-wise een groot verschil.⁠

Hoe begin je hier nu aan? Maak een lijstje van vrienden en familie en leg jezelf regels op. Bijvoorbeeld:⁠

  • Heeft mijn partner deze persoon al eens ontmoet? Of is dit iemand van way back, maar eigenlijk toch al teveel way back?⁠
  • Nodig ik deze persoon uit omdat ik dit wil, of omdat ik denk dat het van mij verwacht wordt?⁠
  • Kijk ik ernaar uit om een babbeltje te slaan met deze persoon, of zou dit eerder een verplicht nummertje zijn?⁠
  • ..⁠

Natuurlijk zijn er altijd personen waar je wat mee gewrongen zit, zoals bv. buren, vrienden van ouders, … Je kan gasten uitnodigen voor enkel een receptie, desserten buffet of dansfeest. Probeer alleen je dag niet teveel op te delen. Dit zorgt ervoor dat je vaker de dag onderbreekt voor begroetingen en afscheid. ⁠

Hopelijk heb je iets kunnen opsteken van deze tip. Het belangrijkste dat ik je kan meegeven is: zorg ervoor dat je geniet van de mensen rondom je. Zij maken deel uit van een heel mooie herinnering. ⁠