Officieel tekent de getuige de trouwakte tijdens de burgerlijke trouw. Met deze handtekening geeft jouw getuige de goedkeuring voor jullie huwelijk. Dat is de verplichte rol van de getuigen, maar is dit alles?⁠

Je kan de rol van getuige zo belangrijk maken als je zelf wilt. Kies je ervoor om je getuige mee te betrekken bij het klaar maken ‘s morgens vroeg? Dan zal jouw getuige de eerste zijn die jou zal zien in trouwkleed en met haar en make-up gedaan. Toch een super intiem moment om samen te delen!⁠ 🧡

De getuige geeft ook vaak een speech tijdens de ceremonie of het diner. Dit leidt altijd wel tot grappige (of genante) momenten waar je later nog veel over zal praten. Dit grappige en oh zo genante moment werd bij ons vast gelegd door de fotograaf, zie 2de foto.⁠🙈🙈

Ook tijdens de voorbereidingen van het trouwfeest neemt de getuige vaak al een rol op zich zoals mee op zoek gaan naar een trouwkleed of de vrijgezellen organiseren, super belangrijk!⁠

Jouw zus, hele goede vriendin, of misschien jouw mama? Wie je ook kiest, jouw getuige heeft een hele intieme belangrijke rol tijdens jullie trouwdag.⁠
Wie heb jij gekozen? ⁠