Een locatie is heel bepalend voor de sfeer die je gaat creëren op jouw trouwdag, maar ook voor je budget. Hieronder lijst ik 3 belangrijke vragen op die je jezelf kan stellen alvorens op zoek te gaan naar een trouwlocatie.⁠

Welke sfeer wil je dat jullie trouwfeest uitstraalt? Een ontspannen, losse sfeer gaat bijvoorbeeld gemakkelijk samen met tenthuwelijk, schuur of hoeve met een weids uitzicht. Met een kasteel of landhuis kan je dan weer een totaal andere sfeer creëren. ⁠

Hoeveel gasten wil je ontvangen op jullie trouwfeest? Een intiem trouwfeest met beperkt aantal gasten of een groot feest met uitgebreide gastenlijst, de locatie moet hier natuurlijk op voorzien zijn. Wil je een ceremonie buiten houden en heb je een uitgebreide gastenlijst, zorg er dan zeker voor dat de locatie een plan b (in geval van regen) heeft om jouw gasten ook binnen te ontvangen.⁠

Wat is jullie budget voor de locatie? Bij sommige locaties zit je vast aan bepaalde leveranciers voor de catering, muziek en drank. Bij andere locaties heb je dan weer vrije keuze. Soms moet je zelfs eigen tafels, stoelen, servies voorzien. Dit is natuurlijk bepalend voor het budget en kan misschien een verdoken kost zijn.⁠

Hopelijk zijn jullie hier alweer een stapje mee geholpen. ⁠